Aston Martin a inaugurat noua fabrică din Țara Galilor: primele prototipuri ale SUV-ului DBX au ieșit pe poarta uzinei din St Athan

Publicat miercuri, 12.06.2019 10:47 de Paul Cosma

Aston Martin a inaugurat noua sa uzină din Țara Galilor, acolo unde va fi produs primul SUV al companiei. DBX va fi lansat până la sfârșitul anului 2019, iar primele prototipuri au ieșit deja pe poarta fabricii din St Athan.

Aston Martin a finalizat lucrările de construcție pentru a doua sa fabrică de pe teritoriul Marii Britanii. Uzina galeză din St Athan va găzdui producția SUV-ului DBX, care va fi lansat în ultimele luni din 2019.

Până la momentul respectiv, britanicii au produs deja câteva prototipuri de pre-serie pentru ultimele teste în care va fi implicat noul și primul SUV Aston Martin.

La ora actuală, în cadrul uzinei din St Athan lucrează aproximativ 200 de oameni, urmând ca numărul acestora să depășească 750 în viitorul apropiat.

În ultimele luni, DBX a fost implicat într-un amplu program de testare, trecând de la condițiile de la Cercul Arctic la provocările de pe circuitul Nürburgring Nordschleife.

Potrivit informațiilor oficiale, Aston Martin DBX va intra în producția de serie la St Athan începând cu anul 2020.

Via Aston Martin

  • Corocsenie Adrian, miercuri, 12.06.2019 11:32

    Cat de tare e asta ! Mereu mi-am imaginat un SUV Aston dar mai mic. SI uite ca mi-au citit gandurile :)) asta o sa-mi placa si mie.