Aston Martin a amânat debutul hypercar-ului Valkyrie în Campionatul Mondial de Anduranță și la Le Mans: britanicii se concentrează pe întoarcerea în Formula 1

de Paul Cosma
Joi, 20.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a anunțat că hypercar-ul Valkyrie nu va mai debuta în Campionatul Mondial de Anduranță în august 2020 și nici nu va lua parte la cursa de 24 de ore de la Le Mans din 2021. Constructorul spune că se concentrează pe revenirea în Formula 1 ca echipă de uzină.

Introducerea categoriei “hypercars” în cadrul Campionatului Mondial de Anduranță (WEC) a stârnit interesul celor de la Aston Martin, care au anunțat în 2019 că vor participa în WEC din sezonul 2020-2021 cu două prototipuri ale hypercar-ului Valkyrie.

La momentul respectiv, Aston Martin spunea că vrea să obțină victoria în cursa de 24 de ore de la Le Mans, participarea lui Valkyrie fiind programată în 2021.

Planurile constructorului britanic s-au schimbat între timp, după ce miliardarul canadian Lawrence Stroll a decis să cumpere 17% din acțiunile companiei.

Aston Martin a anunțat oficial că hypercar-ul Valkyrie nu va mai debuta în Campionatul Mondial de Anduranță în august 2020 și nici nu va lua parte la cursa de 24 de ore de la Le Mans din 2021.

Constructorul spune că se concentrează pe revenirea în Formula 1 ca echipă de uzină, după ce Racing Point F1 se va transforma în Aston Martin F1 în 2021.

Via Aston Martin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru