ASF susține că numărul polițelor RCA a crescut ușor în primul trimestru: “Nu se constată creşteri ale preţurilor ce ar putea crea îngrijorări”

de Paul Cosma
Miercuri, 22.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Numărul polițelor RCA a crescut cu 5% în primul trimestru din 2019, la 5.78 milioane, a declarat vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Cristian Roşu. În această perioadă, ASF nu a remarcat creșteri ale prețurilor RCA “care să creeze îngrijorări”.

În primele trei luni din 2019, piața asigurărilor din România a înregistrat o creștere cu 5% a numărului contractelor RCA, de la 5.5 la 5.78 de milioane.

Rata daunelor a crescut și ea cu circa 11% în primul trimestru, în timp ce tariful de referință a fost cu 10% mai mare decât în aceeași perioadă de anul trecut. Aceste date au fost prezentate de vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Cristian Roşu.

Potrivit acestuia, ASF nu a constatat creşteri ale preţurilor RCA ce ar putea crea îngrijorări.

"Îngrijorările sunt create de unele disfuncţionalităţi apărute între asigurători şi service-urile reparatoare, disfuncţii ce în ultimă instanţă duc la nemulţumirea consumatorului. Aceste neconformităţi au fost identificate şi împreună cu cei implicaţi încercăm să găsim cele mai bune soluţii, astfel încât să nu se creeze presiune pe preţuri (de multe ori artificială),” a spus Roșu.

Via Agerpres

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru