Aniversare pentru Kia Sportage: SUV-ul compact a ajuns la 5 milioane de unități vândute în 25 de ani

de Daniel Popescu
Luni, 19.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia aniversează 5 milioane de unități Sportage vândute în cei 25 de ani care au trecut de la lansarea SUV-ului compact pe piață.

Kia Sportage este din 2016 cel mai vândut model la nivel global din gama constructorului sud-coreean, iar acesta a ajuns acum la 5 milioane de unități vândute de la lansarea pe piața în 1993.

Prima generație a SUV-ului compact a avut peste 500.000 de clienți, în timp ce a doua generație a depășit 1.22 milioane de unități în 7 ani de producție. Cea de-a treia generație a avut nevoie de 4 ani pentru a ajunge la pragul simbolic de un milion de unități, iar în total a inreigstrat peste două milioane de comenzi.

De asemenea, cea de-a patra generație, care a devenit disponibilă din 2015, se bucura de succes: în luna ianuarie, la 29 de luni de la startul producției, aceasta a înregistrat deja comanda cu un milion de unități.

"Suntem extrem de mândri că am atins această cifră simbolică de producție pentru cel mai bine vândut model al nostru. Popularitatea în creștere a lui Sportage demonstrează amploarea capabilităților mașinii și puterea de a cuceri cumpărătorii din întreaga lume", spune Ho Sung Song, vice-președinte executiv al Kia.

Kia Sportage este disponibil pe piața din România pentru un preț de pornire de circa 17.000 de euro în cazul versiunii cu motor pe benzină GDI de 1.6 litri și 132 de cai putere.

Via Kia

Comentarii (2)

  • Dpmdv este de departe cea mai buna optiune in acest moment pt. cei care doresc un adevarat SUV compact in zona de 25.000 euro. De fapt pana pe la 30.000 nu prea are rival. Este o masina cu experienta , care a evoluat mult odata cu ultimele generatii si care iti poate oferi tot ce vrei , inclusiv iesiri in offroad usor fara probleme daca ai nevoie/esti pasionat. Bravo KIA.
    12 2
  • Sergiu
    Vrem mai multe teste cu masinile Kia.Sunt foarte putine pareri, opinii si teste de amploare..in special, culmea..pt Sportage sau Sorento.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru