Angajații Audi din Ungaria au încheiat greva: maghiarii au obținut o creștere salarială de 18%: plus de 240 de euro pe lună

de Paul Cosma
Joi, 31.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a ajuns la o înțelegere cu angajații săi de la uzina din Gyor, astfel că fabrica își reia activitatea după greva de o săptămână. Conform înțelegerii, maghiarii vor primi o creștere de 18% a salariului, adică aproximativ 240 de euro în plus pe lună.

După greva de o săptămână de la uzina Audi din Gyor, constructorul a reușit să-și convingă angajații să revină la muncă.

Începând de miercuri seară, producția a fost reluată gradual, însă Audi a refuzat să dezvăluie valoarea daunelor provocate de greva angajaților.

Salariații Audi de la Gyor au obținut o creștere salarială de 18%, astfel că maghiarii vor primi un plus de circa 240 de euro pe lună.

Reprezentanții Audi Ungaria au oferit inițial o majorare salarială de 10% cu efect imediat și de încă 10% în ianuarie 2020, oferta fiind respinsă de sindicat.

În urma grevei de la Gyor, Audi a fost nevoit să întrerupă temporar producția la Ingolstadt (Germania) din cauza lipsei de componente ce trebuiau să vină de la uzina maghiară.

Via Automotive News

Comentarii (10)

  • 240 de euro pe lună înseamna aproape jumătate din salariul mediu din România, bravo lor.
    15 1
  • Și mai exact, după o aritmetică simplă: salariul lor mediu era deja de +1.300 euro/lună !!!
    ...Și se apropie acum de 1.600 €.

    ...Iar la noi Ford oferă 350 €, hehehe. Și se miră că nici ciorile nu mai vin prin curtea fabricii. :-)
    27 1
  • eh mai uitati voi si de salariu de baza, de cel mediu, de sporuri de una de alta.

    @kiro, sa nu ne ascundem dupa dejt...salariul negociat e una, un stat de plata e altu'.

    departe de mine ideea ca la noi umbla cainii cu covrigi in coada....dar ca idee
    5 3
  • un salar "normal" la unguri oricum sare de 1000 iepuroi, de cand a venit Orban la putere, bunastarea vecinilor nostri a crescut considerabil!

    dar masurile luate de conducatori au fost facute cu cap!

    deci si prin urmare, o familie, ce are un venit total de 1500+800 euro, in Ungaria traieste cat se poate de normal!

    cunosc inclusiv unguri ce au plecat din Germnia inpoi in tara lor deoarece aici competitivitatea pe piata muncii a devenit acerba, iar angajatorii incep a plati mai putin pentru a-si majora profiturile, cu alte cuvinte, au de unde alege!
    9 1
  • Anonim
    @Kirotractor in Romania trebuie aparat statul de drepti ! Cum au marit salariul minim in Romania cum au aparut deontologii sa ne explice ca nu este bine, doar romanul trebuie sa fie pe mai departe cel mai prost platit din UE .
    11 3
  • andrei
    masurile luate de Orban au fost cu cap???? loool. adica faptul ca si-a aservit tot statul de drept, ca fura banii europeni sunt masuri luate cu cap??? cred ca visezi.
    da, este si ceva adevar in ce spui in sensul ca a avut grija ca, per ansamblu, sa ii pese de cetateni, lucru care totusi la noi nu se intampla. dar nu, masurile nu se poate spune ca au fost luate cu cap, cand tu mimezi democratia si te instaurezi in scaun la infinit si iti cresti puterile.
    5 14
  • @Andrei. Numai pentru faptul ca a inchis granitele si a refuzat sa mai primeasca " doctori,ingineri,arhitecti" din OM si Africa il face un conducator bun. Intre timp pe la noi,daca ai ochi sa vezi si dai o tura prin Pantelimon,Colentina... ne-am executat instant cu pantalonii in vine la cerintele UE .
    11 2
  • @Anonim
    Ce nu intelegi dumneata este faptul ca s-au marit nejustificat salariile in aparatul administrativ, exact la cei care nu produc nimic.
    Acest lucru creeaza o presiune mare pe firmele private, singurele care aduc aport la PIB.
    9 5
  • mircea badea
    fraieri..ai nostri vor taxe zero la corporatii si salariul minim cat mai minim. :/
    6 0
  • @Andrei
    Si ce conteaza ca Orban mimeaza democratia, cand ofera bunastare cetatenilor?
    tot asa si in Rusia lui Putin, de cand el este la butoane economia Rusiei a crescut mult.
    Mai bine stai intr-o astfel de tara, unde poporul are o bunastare mai mare, decat sa stai intr-o asa zisa democratie adevarata, impusa de UE si SUA, adica sa devii colonia si slugile lor, iar popurul sa fie saracit, muls.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru