Angajări la Dacia: 500 de posturi de ingineri pentru creșterea producției de componente

de Daniel Popescu
Miercuri, 24.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault România va angaja încă 500 de ingineri în acest an ca urmare a creșterii producției de componente de pe platforma de la Mioveni.

Vânzările globale ale mărcii Dacia au crescut vertiginos în ultimii ani, cel mai bun exemplu fiind recordul de 584.000 de unități înregistrat în 2016. Aceste creșteri se reflectă inclusiv în ceea ce privește producția de componente, iar Grupul Renault România a anunțat că intenționează să mărească producția de pe platforma de la Mioveni.

În acest sens, constructorul pune la bătaie în acest an încă 500 de posturi de ingineri. "Continuăm să creștem producția de componente pe platforma de la Mioveni. Continuăm să făcem angajări, în special ingineri, pentru a desfășura proiecte complexe și pentru a rămâne competitivi", spune Yves Caracatzanis, directorul general al Grupului Renault România.

De altfel, oficialul afirmă că inginerii din România sunt printre cei mai buni din cadrul grupului, cu excepția celor din țara de origine a constructorului francez. "În România avem poate cel mai mare și mai bun grup de ingineri din grupul Renault, în afara Franței", a mai precizat Caracatzanis.

Unul dintre exemplele oferite este producția de cutii de viteze TLx pentru Dacia Duster, care aproape că s-a dublat de la 7.500 de unități la circa 12.000 de unități pe săptămână.

Dacia a produs anul trecut în România peste 320.000 de mașini, în condițiile în care Duster a asigurat aproape două treimi din producția de la Mioveni, cu peste 190.000 de unități.

SUV-ul este însă singurul model a cărui producție a crescut, întrucât până și Dacia Sandero, model foarte popular în Franța și în alte state vest-europene, a avut o producție cu circa 10% mai mică, până la 51.000 de unități.

Via InCont

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru