Alpina B3 Touring a fost prezentat la Frankfurt: motor de 3.0 litri cu 462 CP și viteză maximă de peste 300 km/h

de Cornel Șocariciu
Marti, 10.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alpina a prezentat noul B3 Touring în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Break-ul este echipat cu un motor pe benzină de 3.0 litri care oferă 462 CP și 700 Nm.

La finalul lunii trecute, oficialii Alpina au publicat o imagine teaser care anunța o nouă premieră în gamă: lansarea lui B3 Touring. Modelul a fost prezentat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, iar nemții au publicat și o serie de imagini și date tehnice.

Noul Alpina B3 Touring are la bază actuala generație BMW Seria 3 Touring. Sub capota break-ului se află motorul de 3.0 litri pe benzină cu șase cilindri.

Specialiștii companiei din Buchloe au modificat turbinele, au instalat o nouă unitate de control și un sistem de răcire îmbunătățit. În urma acestor modificări, propulsorul oferă 462 de cai putere la 5.000 rpm și 700 Nm între 3.000 și 4.250 rpm. Alpina a pregătit un software nou și pentru transmisia automată cu opt rapoarte, în timp ce sistemul de tracțiune integrală face parte din oferta nemților.

Reprezentanții Alpina nu au oferit detalii despre timpul necesar pentru sprintul 0-100 km/h, însă au menționat că viteza maximă a lui B3 Touring trece de 300 km/h.

Pentru un comportament dinamic îmbunătățit, compania din Buchloe a optat pentru o suspensie mai rigidă, dar și pentru un sistem de frânare ceva mai generos.

Listele de comenzi pentru noul Alpina B3 Touring se vor deschide în primul trimestru din 2020, urmând ca primele livrări să înceapă în a doua jumătate a anului viitor.

Comentarii (3)

  • hazard
    ce bine arata cu grila mica!
    6 0
  • Splendid ! Totul imi place la maxim ,iar forma de touring si nuanta aia de verde ( probabil imprumutata de la nepotul Mini) parca o completeaza perfect. Aceleasi jante atat de simple..dar atat de perfecte, iar interiorul de aici , curajos in nuante ...dar superb ! E pe sufletul meu , mai in gluma mai in serios , cred ca mi-au copiat "schitele" in detaliu de prin sertarul meu cu vise auto. Jos palaria pt. ALPINA !
    3 0
  • @AM : asteptam un test !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru