Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi vrea să investească în electrificare și inteligență artificială: fonduri de un miliard de dolari în următorii 5 ani

Publicat miercuri, 10.01.2018 14:24 de Petre Barac

Renault, Nissan și Mitsubishi au anunțat înființarea unui fond de 1 miliard de dolari care să finanțeze start-up-uri în domeniul mobilității și al transportului, pentru proiecte care să vizeze electrificarea, autonomia mașinilor electrice sau inteligența artificială.

La sfârșitul anului 2016, Nissan a cumpărat 34% dintre acțiunile Mitsubishi, ocazie cu care alianța Renault-Nissan-Mitsubishi a devenit unul dintre cele mai importante grupuri auto din industrie, cu vânzări globale de 10 milioane de unități.

Cei trei producători au stabilit și o strategie intitulată Alliance 2022, pe baza căreia vor fi lansate 12 mașini electrice și 40 de mașini cu funcții autonome până în 2022.

Planurile lor pentru următoarea perioadă includ și investiții serioase în domeniul mobilității și al transportului.

Astfel, Renault, Nissan și Mitsubishi au anunțat înființarea unui fond de 1 miliard de dolari pentru finanțarea unor proiecte care să vizeze electrificarea, autonomia mașinilor electrice sau inteligența artificială.

Alliance Ventures va beneficia de fonduri anuale de 200 de milioane de dolari până în 2022, cei trei producători spunând că fondul lor este cel mai mare de acest fel din industria auto.

Președintele alianței Carlos Ghosn a motivat această investiție prin nevoia de “creativitate din partea start-up-urilor și a partenerilor externi” care să ajute la dezvoltarea Renault-Nissan-Mitsubishi.

Via Autonews