A treia generație Citroen C5 vine în 2020: sedanul va împrumuta elemente din conceptul CXperience

de Daniel Popescu
Marti, 19.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen C5 nu se mai produce în Europa din vara acestui an, însă a treia generație va fi lansată în 2020 și va împrumuta elemente de design de la conceptul CXperience.

Citroen trece printr-o perioadă de reconfigurare a gamei de modele după dezvoltarea sub-brandului DS în 2014 și a unor SUV-uri, iar una dintre victimele acestui proces a fost C5.

Producția sedanului de clasă medie a încetat în Europa în luna iunie a acestui an, însă constructorul francez a anunțat acum că cea de-a treia generație a modelului va fi dezvăluită publicului în 2020.

Potrivit unor informații anterioare, viitoarea generație a lui Citroen C5 va prelua o parte dintre elementele conceptului CXperience (foto), care a fost prezentat în toamna anului trecut.

Pe de altă parte, Linda Jackson, CEO-ul Citroen, a dezvăluit cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt că strategia pentru gama de modele a constructorului francez nu se va schimba după integrarea mărcii Opel în cadrul Grupului PSA Peugeot-Citroen.

În plus, oficialul a făcut câteva referiri și la SUV-ul Citroen C5 Aircross, care beneficiază de o suspensie hidraulică care poartă numele oficial de Progressive Hydraulic Cushions.

Aceasta a înlocuit vechea suspensie pneumatică utilizată interior, însă nu va fi preluată și de colegii de la Peugeot și Opel, urmând să rămână o caracteristică specifică celor de la Citroen.

Nu în ultimul rând, Jackson a adăugat că, în urma separării brandului DS, au apărut anumite goluri în gama de modele Citroen, însă acestea urmează să fie acoperite.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru