14.022 de exemplare Lamborghini Huracan produse în doar 5 ani: supercar-ul egalează performanța obținută de Gallardo în 10 ani de producție

de Cornel Șocariciu
Marti, 15.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Din 2014 și până astăzi, Lamborghini a produs 14.022 de unități Huracan. Astfel, supercar-ul cu motor V10 egalează performanța obținută de vechiul Gallardo, model produs între 2003 și 2013.

În ultimii ani, Lamborghini a reușit să raporteze vânzări din ce în ce mai generoase, iar Huracan este modelul care a stat la baza acestor rezultate. Anul trecut, producătorul din Sant'Agata Bolognese a comercializat 5.750 de mașini, în creștere cu 51% raportat la rezultatul din 2017. Dintre acestea, 2.780 de unități au fost trecute în dreptul lui Huracan.

Acum, italienii au motive de sărbătoare. În doar 5 ani de la debut, Huracan a fost produs în 14.022 de unități, supercar-ul modern reușind astfel să egaleze performanța realizată de Gallardo în 10 ani de producție.

Exemplarul cu numărul 14.022 este un Huracan Evo Coupe vopsit în nuanța Girgio Titans care a fost comandat de un client din Coreea de Sud.

Lamborghini Huracan a debutat în 2014, iar la scurt tip de la prezentarea versiunii coupe, italienii au introdus și o variantă cu plafon retractabil (Spyder). Pentru cei mai înfocați fani, producătorul din Sant'Agata Bolognese a pregătit și o versiune cu roți motrice spate, în timp ce variantele de top Performante și Performante Spyder au ajuns pe piață în 2017, respectiv 2018.

Anul acesta, Lamborghini a introdus versiunile îmbunătățite Huracan Evo și Huracan Evo Spyder.

Conform producătorului italian, în prima jumătate a anului au fost livrate 4.553 de mașini, în creștere cu 96% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Dintre acestea, doar 1.211 unități au fost bifate de Huracan, semn că SUV-ul Urus oferă rezultate din ce în ce mai bune.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru