Volkswagen a prezentat Polo GTI R5: modelul dedicat raliurilor are 272 CP, tracțiune integrală și face 0-100 km/h în 4.1 secunde

de Cornel Șocariciu
Marti, 05.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a prezentat noul Polo GTI R5. Modelul destinat raliurilor va fi omologat în vara anului viitor și promite 272 de cai putere și 4.1 secunde pentru accelerația 0-100 km/h.

În urmă cu câteva săptămâni, Volkswagen a demarat campania de teasing pentru Polo GTI R5, un model destinat raliurilor. Prezentarea oficială a noului produs a avut loc în cadrul unui eveniment desfășurat în Mallorca, cu ocazia testului internațional pentru Polo GTI.

Noul Polo GTI R5 a fost dezvoltat ca o alternativă pentru piloții privați care își doresc o mașină de top capabilă să concureze atât în grupa WRC2, cât și în campionatele naționale și regionale. Modelul a fost conceput folosind experiența acumulată în sezoanele 2013 - 2016, perioadă în care Volkswagen s-a impus în Campionatul Mondial de Raliuri alături de Polo WRC.

Dezvoltarea lui Polo GTI R5 a demarat la începutul anului. Până în acest moment, nemții au realizat o serie de teste atât pe asfalt, cât și pe macadam. Dieter Depping și Pontus Tidemand sunt piloții care au testat viitorul R5 dezvoltat de Volkswagen.

Esential 272 cai putere oferă motorul de 1.6 litri de pe Polo GTI R5

"Polo GTI R5 a trecut cu bine de testele inițiale, iar feedback-ul primit din partea piloților a fost pozitiv", a declarat Francois-Xavier Demaison, responsabilul proiectului.

Modelul dedicat raliurilor folosește un motor turbo de 1.6 litri cu patru cilindri.

Acesta produce 272 de cai putere și 400 Nm, iar resursele sunt transmise cu o cutie secvențială cu cinci trepte și prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală. Polo GTI R5 cântărește 1.320 de kilograme și este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4.1 secunde. În același timp, modelul constructorului german a primit toate elementele de siguranță cerute de FIA conform regulamentului.

Omologarea lui Polo GTI R5 va avea loc în vara anului viitor, iar primele livrări vor începe în toamna lui 2018.

Comentarii (2)

  • Fantastic motorasul asta !
    2 2
  • someone
    VA DATI SEAMA CAT DE REPEDE FACE SUTA UN WRC DIN 2017, CARE ACUM ARE 370 CAI?
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru