Video: Rezumatul Cursei de 24 de ore de la Le Mans. Toyota a câștigat fără emoții pentru a treia oară consecutiv

de Daniel Popescu
Luni, 21.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a câștigat Cursa de 24 de ore de la Le Mans în care echipa privată Rebellion a fost singurul rival la clasa de prototipuri LMP1. Oreca a triumfat la clasa LMP2, în timp ce Aston Martin s-a impus la clasele GTE Pro și GTE Am.

Desfășurată tradițional la jumătatea lunii iunie, Cursa de 24 de ore de la Le Mans a avut loc în acest an în luna septembrie fără spectactori, ca urmare a pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

Toyota a fost din nou singurul constructor prezent la clasa de prototipuri LMP1, iar echipajul cu numărul 8 format din Kazuki Nakajima, Sebastien Buemi și Brendon Hartley a câștigat cursa fără prea mari emoții.

Victoria a fost însă favorizată de o serie de defecțiuni tehnice pentru coechipierii Kamui Kobayashi, Mike Conway și Jose Maria Lopez de pe echipajul Toyota cu numărul 7, care au pierdut timp prețios la boxe.

În plus, aceștia s-au văzut nevoiți să se mulțumească doar cu locul trei, în spatele unuia dintre prototipurile echipei private Rebellion, care a fost pilotat de Gustavo Menezes, Bruno Senna și Norman Nato.

Al doilea echipaj Rebellion a ocupat locul patru, în timp ce unicul echipaj al echipei private ByKolles a abandonat în cursul nopții.

În schimb, lupta pentru victorie la clasa LMP2 a fost mult mai echilibrată și s-a decis în ultimele tururi după o serie de intrări la boxe pentru realimentare, iar victoria a aparținut echipajului Oreco cu numărul 22 alcătuit din Paul di Resta, Filipe Albuquerque și Phil Hanson.

Aston Martin a triumfat la clasa GTE Pro, care a fost alcătuită din numai 8 mașini, cu ajutorul echipajului format din Alex Lynn, Maxime Martin și Ford refugee Harry Tincknell.

În plus, constructorul britanic a câștigat și la clasa GTE Am cu echipajul format din Jonathan Adam, Charlie Eastwood și Salih Yoluc.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • netam-nissan
    repet in special pentru dl zarnesteanul: chiar daca au tras cindva la copiator...
    acuma zi de zi japonezele deasupra tutulor !
    12 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru