Un Ford Focus WRC pilotat de Colin McRae va fi scos la licitație: specialiștii se așteaptă să fie vândut cu cel puțin 135.000 de euro

de Cornel Șocariciu
Sambata, 27.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Ford Focus WRC pilotat de celebrul Colin McRae va fi scos la licitație în 23 februarie. Exemplarul a fost utilizat în 11 etape din Campionatul Mondial de Raliuri, iar specialiștii se așteaptă să fie vândut pentru cel puțin 135.000 de euro.

Există colecționari auto care sunt pasionați și de motorsport. Pentru aceștia există evenimentul Race Retro Competition Car Sale organizat de casa de licitații Silverstone Auctions. În cadrul evenimentului din 23 februarie, cei interesați pot licita pentru un Ford Focus WRC din 1999.

Exemplarul în cauză a fost pilotat de celebrul Colin McRae în patru etape din Campionatul Mondial de Raliuri (Spania, Corsica, Grecia și China).

"Roagă pe cineva să-ți spună un pilot de raliuri și vei vedea că primul nume este cel al lui Colin McRae. A fost întotodeauna iubit de fani", a declarat Adam Rutter, unul dintre specialiștii casei Silverstone Auctions.

De asemenea, exemplarul scos la licitație a mai fost pilotat și de Petter Solberg și Thomas Radstrom, iar în total a adunat 11 etape în Campionatul Mondial de Raliuri. Conform specialiștilor, prețul pe care îl vor obține în urma licitației va fi cuprins între 135.000 și 160.000 de euro.

"O astfel de mașină este foarte rară.

Iar dacă iei în calcul și faptul că a fost pilotată de McRae, Solberg și Radstrom vei vedea că este un vehicul extrem de important în istoria motorsportului", a completat Rutter.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru