Un Bentley Bentayga W12 va concura în cursa de la Pikes Peak: exemplarul a primit scaune de competiție, un roll cage și o evacuare Akrapovic

de Cornel Șocariciu
Vineri, 30.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Bentley Bentayga W12 va concura în cursa de la Pikes Peak. Exemplarul va fi pilotat de Rhys Millen și a primit scaune și centuri de competiție, un roll cage, dar și o evacuare Akrapovic. Resursele motorului nu au fost îmbunătățite.

În 24 iunie, fanii motorsportului vor avea un nou motiv de bucurie: cursa de viteză în coastă de la Pikes Peak, Colorado, SUA. Pe lista organizatorilor apare și un Bentley Bentayga W12.

SUV-ul constructorului britanic va fi pilotat de Rhys Millen, câștigătorul din 2012 (Hyundai Genesis Coupe) și 2015 (eO PP03; primul model electric care se impune în cursa de la Pikes Peak).

Conform oficialilor Bentley, modelul dezvoltat pentru competiția de viteză în coastă a primit o serie de modificări. Britanicii au montat un roll cage, scaune și centuri de competiție, un sistem pentru stingerea incendiilor și o evacuare dezvoltată de Akrapovic. În același timp, britancii spun că motorul W12 de 6.0 litri dezvoltă tot 600 de cai putere și 900 Nm.

Exemplarul gândit pentru cursa de la Pikes Peak este vopsit în culoarea Radium Satin, are accesorii negre și un kit de caroserie din fibră de carbon. Modelul constructorului din Crewe va purta numărul 8 de concurs și va participa în clasa "Exhibition".

Traseul de Pikes Peak măsoară aproximativ 20 de kilometri, are 156 de viraje, iar concurenții vor lua startul de la altitudinea de 2.862 de metri și vor urca până la 4.300 de metri.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru