Revenire spectaculoasă în WRC: Sebastien Loeb va concura două sezoane pentru Hyundai în Campionatul Mondial de Raliuri

de Daniel Popescu
Joi, 13.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb a semnat un contract pe două sezoane cu Hyundai pentru a concura în Campionatul Mondial de Raliuri, după ce Citroen nu i-a mai putut oferi o mașină pentru 2019. Francezul va lua startul în 6 runde din sezonul următor.

După retragerea din Campinatul Mondial de Raliuri în 2013, Sebastien Loeb revenit cu un program parțial și a concurat într-o etapă din sezonul 2015 și în alte trei runde din 2018, când a obținut și o victorie spectaculoasă în Raliul Spaniei.

Succesul l-a determinat să-și dorească o revenire cu un program mai generos în sezonul 2019, însă Citroen nu i-a putut oferi o mașină după ce Abu Dhabi a renunțat la sponsorizarea echipei.

În acest context, Loeb a inițiat o serie de negocieri cu Hyundai, iar cele două părți au ajuns acum la un acord final. Pilotul francez a semnat un contract pe două sezoane, iar în 2019 va concura în 6 etape, inclusiv în runda de debut de la Monte Carlo.

"Nu am putut refuza propunerea Hyundai, cu 6 etape în WRC în 2019. Proiectul lor m-a sedus, cu o echipă și o mașină care sunt sigur că îmi vor permite să lupt pentru a obține victoria cu numărul 80 în WRC", a declarat el.

După retragerea din WRC, Loeb a concurat preponderent în Campionatul Mondial de Rallycross alături de Peugeot, însă constructorul francez s-a retras din această competiție la sfârșitul acestui an.

Totuși, Loeb va concura la volanul unui Peugeot în Raliul Dakar, cea mai dificilă competiție de anduranță din lume, care va avea loc în ianuarie și se va încheia cu numai o săptămână înainte de Raliul Monte Carlo din WRC.

2019 va deveni astfel primul sezon din întreaga carieră a lui Loeb în care francezul va concura pentru o echipă care nu face parte din Grupul PSA Peugeot-Citroen.

Loeb a cucerit nouă titluri mondiale consecutive în WRC pentru Citroen în perioada 2004-2012, însă a mai concurat și în Cursa de 24 de ore de la Le Mans (2005 și 2006), Campionatul Mondial de Turisme (2014 și 2015), Campionatul Mondial de Rallycross (2016 și 2017) sau Raliul Dakar (2016, 2017 și 2018).

Via Hyundai

Comentarii (6)

  • Costel
    ii fain cracofonu asta
    5 0
  • Fara alehas
    Pai mai Costele ce-ar putea face ,,crancofonul asta,, daca producatorii aia care-i dau masini pe mana ar fi varza ?
    4 4
  • Costel
    @fara alhas
    vw polo wrc e cea mai faina masina de raliu

    am autograf dela bogdan marisca
    2 6
  • Hyunday a renuntat la Haidden Paddon, din cauza rezultatelor. De aia au i-au propus postul lui Loeb. Totusi rezultatele nu au fost chiar slabe,dar......Costele, Loeb are sange de neamt in el, stiai? Nascut in Alsacia, Pe maica-sa o chema Ingrid.
    2 0
  • Costel
    @kategeshi
    atunci dasta e sofer atat de fain
    nemti ii performanti
    0 1
  • @KotetzeGaeshti

    Adevaru e ca de asta piloteaza bine.. Are sange de neamt :DDDDDD
    Nu e de la talent. E de la sange. Daaaah !

    Ia vezi de fa o transfuzie cu sange de Ingrid, sa vezi cum vorbesti germana nativ dupa aia. :DDDD
    Si daca dormi doua nopti acasa la Ingrid, devii "chilot" de WRC.
    :DDD
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru