Red Bull Romaniacs 2019: cea mai dură competiție de hard enduro din lume a fost câștigată de un german în vârstă de 21 de ani

de Cornel Șocariciu, Foto: RedBullContentPool, Predrag Vuckovic, Attila Szabo
Luni, 05.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Manuel Lettenbichler a devenit la 21 de ani cel mai tânăr câștigător al Red Bull Romaniacs. Neamțul a câștigat cea mai dură competiție de hard enduro din lume la zece ani de la victoria obținută de tatăl său, Andreas Lettenbichler.

A 16-a ediție a Red Bull Romaniacs (Sweet 16), cea mai dificilă competiție de hard enduro din lume, a ajuns la final. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 30 iulie și 3 august la Sibiu, iar anul acesta, concurenții împărțiți în patru clase (Gold, Silver, Bronze și Iron) au avut de parcurs 571 de kilometri de enduro extrem.

Așa cum deja ne-am obișnuit, prima zi a fost dedicată Prologului și s-a desfășurat în orașul Sibiu în fața a mii de spectatori, iar celelalte patru s-au desfășurat în Carpații Meridionali.

Germanul Manuel Lettenbichler, în vârstă de doar 21 de ani, s-a impus în ediția din acest an și a devenit cel mai tânăr câștigător al unui titlu Red Bull Romaniacs. Recordul anterior îi aparținea sud-africanului Wade Young și fusese stabilit în 2018, anul în care Lettenbichler a încheiat competiția din Carpați pe poziția a doua a podiumului. Mai mult decât atât, tânărul bavarez a câștigat cea mai dură competiție de hard enduro din lume la zece ani de la victoria obținută de tatăl său, Andreas Lettenbichler.

Manuel Lettenbichler împreună cu Andreas Lettenbichler, tatăl tânărului rider german.

Pe locul secund al ediției Sweet 16 a încheiat Alfredo Gomez, în timp ce ultima poziție a podiumului a fost ocupată de Graham Jarvis, riderul britanic cu șase trofee Red Bull Romaniacs în vitrină.

Alfredo Gomez.
Graham Jarvis.

"Chiar nu pot să cred.

Pentru mine această victorie înseamnă enorm. Red Bull Romaniacs este cu adevărat special și să câștigi aici este uimitor. Evenimentul este atât de lung și atât de greu, se poate întâmpla orice, așa că sunt extrem de fericit. [...] Au trecut 10 ani de când tatăl meu a câștigat Romaniacs, așa că este minunat. Acum este o aventură de familie", a declarat la final Manuel Lettenbichler.

Anul acesta, românul Emanuel Gyenes, singurul rider din lume care a participat și a ajuns la finalul tuturor celor 16 ediții Red Bull Romaniacs, a avut o serie de probleme tehnice care l-au împiedicat să lupte pentru un loc fruntaș. Cu toate acestea, Many încheie ediția din 2019 cu al patrulea timp al clasei Silver.

Emanuel Gyenes.

Ediția din 2019 a Red Bull Romaniacs a mai oferit o surpriză: Anna Schmolzl a câștigat clasa Iron și a devenit prima femeie care urcă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Red Bull Romaniacs.

Anna Schmolzl

Red Bull Romaniacs a fost a cincea etapă din cadrul World Enduro Super Series.

Prima poziție a clasamentului general provizoriu este ocupată de germanul Manuel Lettenbichler, pe locul secund se află Graham Jarvis, în timp ce podiumul este completat de Alfredo Gomez. 

Comentarii (1)

  • 'Competitia' asta care distruge si bruma de salbaticie ramasa in tara trebuie intrezisa imediat. Ravene sapate de rotile motocicletelor, pajisti montane devastate, zgomot infiorator si fum de benzina ! Asa ceva e de neconceput in Alpi de-aia mergem la indigenii din Carpati ca astia nu stiu sa-si pretuiasca natura.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru