Raliul Dakar părăsește America de Sud: următoarele cinci ediții vor avea loc în Arabia Saudită

de Daniel Popescu
Joi, 04.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Arabia Saudită va găzdui următoarele cinci ediții ale Raliului Dakar, după ce organizatorii nu au ajuns la o înțelegere financiară cu statele din America de Sud.

Raliul Dakar s-a desfășurat în America de Sud începând din 2009, ca urmare a unor amenințări teroriste cu ocazia ediției din 2008.

Peru, Chile, Ecuador și Bolivia au găzduit împreună evenimentul în diverse formule, însă ediția din 2019 a avut loc doar în Peru, iar statele nu au reușit să ajungă la un acord financiar cu organizatorii de la Amaury Sport Organisation (ASO).

În urma acestui impas, ASO a semnat un contract pe cinci ani cu Arabia Saudită, care va găzdui astfel Raliul Dakar în perioada 2020-2024. Informația a fost dezvăluită de publicația Autosport, care susține că un anunț oficial pe marginea acestui subiect va fi făcut peste câteva săptămâni.

Potrivit primelor informații, Raliul Dakar va avea startul în capitala Riad, iar traseul va fi unul complex datorită celor 3.6 milioane de kilometri pătrați de desert și a Muntelui Asir care înregistrează temperaturi cuprinse între -2 și 30 de grade în cursul lunii ianuarie.

În ultimii ani, Arabia Saudită și-a sporit semnificativ influența în lumea sporturilor cu motor, iar în prezent găzduiește inclusiv o cursă de Formula E, în contextul în care statul încearcă să-și îmbunătățească imaginea după ce a fost implicat în numeroase controverse de natură politică.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • imi este teama ca fuga dupa aventura s-a terminat, penibil, intr-o cursa dupa bani

    poate il gasesc pe Khashoggi
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru