Raliul Dakar 2019: cea mai dură competiție de rally-raid din lume se va desfășura exclusiv în Peru

de Cornel Șocariciu, Foto | RedBullContentPool
Sambata, 19.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru prima dată în istorie, Raliul Dakar, cea mai dură competiție de rally-raid din lume, se va desfășura exclusiv pe teritoriul statului Peru. Bolivia, Chile și Ecuador au decis să nu se implice în ediția din 2019.

Pentru prima dată în istorie, Raliul Dakar se va desfășura doar pe teritoriul unui singur stat. Ediția din 2019 a Raliului Dakar va începe în 6 ianuarie, iar concurenții vor avea de înfruntat 10 etape, toate acestea fiind organizate în Peru. Startul și finișul sunt programate în Lima, capitala Statului Peru.

Amaury Sport Organisation (ASO), organizatorul Raliului Dakar a sperat ca în 2019, cea mai dură competiție de rally-raid din lume să înceapă din Chile și să se încheie în Ecuador. De asemenea, organizatorii au avut discuții și cu reprezentanți din Bolivia, însă toate statele amintite anterior au decis să nu se implice.

"Din cauza nisipului și a dunelor suntem nevoiți să organizăm etape mai scurte, dar mai dificile. În aceste condiții este imposibil să pregătim etape speciale cu o lungime de 400 de kilometri", a declarat Etienne Lavigne, directorul raliului.

În ciuda faptului că anul viitor raliul se va organiza doar într-o singură țară, Lavigne este convins că geografia statului Peru o să atragă numeroși piloți cu experiență.

"Suntem convinși că vom atrage piloți de top din această disciplină.

În fiecare an, Raliul Dakar este evenimentul de referință din rally-raid", a completat Lavigne.

Via | Dakar, Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru