Porsche 911 GT3 R: versiunea de circuit are peste 550 CP și sistem de aer condiționat

de Cornel Șocariciu
Vineri, 11.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a prezentat noul 911 GT3 R. Modelul gândit special pentru a concura pe circuit a primit un pachet aerodinamic îmbunătățit, sisteme de siguranță noi, suspensii mai rigide și un motor de 4.0 litri cu peste 550 CP.

Porsche este unul dintre acei constructori care a reușit performanțe impresionante în motorsport. Pentru a continua aventura în acest segment, Porsche a lansat noul 911 GT3 R. Versiunea de circuit pregătit de constructorul german are la bază varianta de stradă 911 GT3 RS.

Sub capota modelului gândit special pentru a "defila" pe circuite se află un motor cu șase cilindri de 4.0 litri aspirat natural. Conform oficialilor Porsche, unitatea poate oferi peste 550 CP, atunci când nu există limite impuse de regulamentele FIA. Toată această putere este pusă în valoare cu ajutorul unei transmisii secvențiale cu șase trepte.

De asemenea, inginerii Porsche vin cu un pachet aerodinamic revizuit, cu un sistem de frânare mult mai performant (discuri de 390 mm pe față și 370 mm pe spate) și cu o suspensie mult mai rigidă. Sistemul de evacuare al noului Porsche 911 GT3 R a fost și el modificat.

La interior, nemții oferă scaune speciale prinse în 6 puncte, elemente de protecție suplimentare și, pentru prima dată, un sistem de aer condiționat.

Rezervorul clasic a fost înlocuit cu unul de 120 de litri.

Pentru ca masa totală să fie una cât mai mică, o serie de elemente de caroserie sunt fabricate din fibră de carbon, iar geamurile clasice au fost înlocuite cu unele din policarbonat.

Livrările noului Porsche 911 GT3 R vor debuta în luna decembrie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru