Part-time: Sebastien Loeb revine în Campionatul Mondial de Raliuri alături de Citroen

Publicat miercuri, 20.12.2017 17:49 de Cornel Șocariciu

Sebastien Loeb revine în Campionatului Mondial de Raliuri alături de copilotul Daniel Elena și de Citroen. Francezul a programat doar trei etape, fanii urmând să-l încurajeze în Mexic, Corsica și Spania.

Pasionații de motorsport au un motiv în plus de bucurie. Sebastien Loeb, cel care s-a impus de 9 ori în cadrul Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), revine în sezonul 2018 alături de echipa Citroen.

Francezul o să concureze împreună cu navigatorul Daniel Elena în trei dintre cele 13 etape ale sezonului viitor. Fanii îl vor putea încuraja pe Loeb în rundele din Mexic, Corsica și Spania.

Mutarea Citroen nu ne surprinde, întrucât pilotul francez a mers cu modelul C3 WRC, iar reacțiile în urma testului au fost unele pozitive. O astfel de decizie a venit natural, iar Loeb a confirmat acest lucru. Mai mult decât atât, pilotul francez spune că vrea doar să se bucure de experiența în noua mașină și nu are niciun obiectiv stabilit. 

Anul viitor, francezii vor miza în continuare pe serviciile lui Kris Meeke. Acesta o să aibă un sezon complet în WRC, iar poziția în clasamentul general pe echipe o să fie consolidată de tânărul Craig Breen (10 etape). Citroen nu-l uită nici pe Khalid Al Qassimi. Acesta o să piloteze al treilea Citroen C3 WRC în doar câteva etape din sezonul viitor.

Anul acesta, Citroen s-a folosit și de serviciile lui Stephane Lefebvre, dar tânărul pilot francez a fost "retrogradat" în WRC2, unde o să parcurgă sezonul cu proaspătul Citroen C3 R5.

  • ioi, joi, 21.12.2017 09:10

    S-a luat dupa Titi Aur ;-P