Noul Renault Clio Rally R2: modelul dedicat raliurilor debutează în etapa din Monte Carlo

de Cornel Șocariciu
Marti, 21.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul Clio Rally. Modelul destinat raliurilor va putea fi văzut în premieră în cadrul Raliului Monte Carlo, eveniment în cardul căruia Clio Rally va avea rol de mașină de deschidere.

Inginerii și tehnicienii diviziei Renault Sport au pregătit un nou Clio dedicat raliurilor. Modelul poartă numele de Clio Rally și va fi omologat în scurt timp conform regulamentului dedicat clasei Rally 5 (R2).

Noul Renault Clio Rally va putea fi admirat pentru prima dată în cadrul Raliului Monte Carlo, prima etapă a Campionatului Mondial de Raliuri. Evenimentul se desfășoară între 23 și 26 ianuarie, iar modelul francez va avea rol de mașină de deschidere.

La volanul lui Clio Rally se va afla Florian Bernardi, câștigătorul Clio R3T Trophy France în 2018 și ocupantul locului al cincilea în Campionatul European de Raliuri în 2019 în cadrul clasei ERC-3.

Noul Clio Rally este echipat cu motorul de 1.3 litri TCe. Propulsorul de serie a fost modificat, iar acum dezvoltă 180 de cai putere și 300 Nm. Resursele sunt gestionate de o cutie secvențială Sadev cu cinci rapoarte și de un diferențial cu alunecare limitată produs de ZF. În același timp, modelul destinat raliurilor a primit toate elementele de siguranță trecute în regulamentul FIA în dreptul clasei Rally 5.

Noul Renault Clio Rally va putea fi înscris atât în etapele de Campionat Mondial cât și în campionatele regionale și naționale.

Prețul anunțat de francezi este de 42.000 de euro fără taxe.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru