Mini a prezentat modelele cu care "atacă" Raliul Dakar 2018: John Cooper Works Rally și John Cooper Works Buggy folosesc motoare diesel de 340 de cai și 800 Nm

de Cornel Șocariciu
Joi, 23.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a prezentat cele două modele pe care le vom putea admira în cadrul Raliului Dakar 2018. Echipa X-raid mizează pe șapte piloți și pe exemplarele John Cooper Works Rally și John Cooper Works Buggy.

MINI și echipa germană X-raid au intrat în faza finală de pregătire pentru Raliul Dakar 2018. Anul viitor, echipajele X-raid vor "ataca" cel mai dur raliu din lume cu două modele diferite: Mini John Cooper Works Rally și Mini John Cooper Works Buggy.

"Cu aceste două maşini, avem cea mai puternică familie Mini cu care am concurat vreodată în Raliul Dakar", a declarat Sebastian Mackensen, vicepreşedinte executiv al Mini.

Mini John Cooper Works Buggy folosește un motor diesel de 3.0 litri care produce 340 de cai putere și 800 Nm, iar resursele unității sunt transmise doar către puntea spate. Motivul pentru care Mini a dezvoltat această versiune stă în regulamentul Raliului Dakar. În forma actuală, mașinile cu tracțiune pe două roți au o serie de avantaje. Proaspătul model a fost deja supus unui program de testare în ultimele luni.

"În această perioadă, buggy-ul nu s-a oprit nici măcar o dată din cauza unei probleme tehnice, ceea ce este absolut remarcabil", a declarat Sven Quandt, directorul echipei X-raid.

Mini John Cooper Works Rally folosește motorul diesel amintit mai sus, dar mizează pe un sistem de tracțiune integrală.

Echipa X-raid pentru Raliul Dakar 2018 va cuprinde șapte mașini.

Fanii vor putea admira trei exemplare Buggy și patru unități Rally. Mikko Hirvonen, Bryce Menzies, Yazeed Al-Rajhi, Orlando Terranova, Jakub Przygonski, Nani Roma și Boris Garafulic sunt cei șapte piloți care vor încerca să aducă Mini din nou pe podium.

Prima etapă a Raliului Dakar 2018 este programată pentru 6 ianuarie 2018, iar concurenții vor pleca din Lima, Peru.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru