McLaren anunță un sezon complet în IndyCar în 2020: britanicii vor avea un parteneriat cu Chevrolet

Publicat sâmbătă, 10.08.2019 12:25 de Paul Cosma

McLaren va avea un sezon complet în IndyCar în 2020, pentru prima dată din 1979 încoace, în urma unui parteneriat cu Arrow Schmidt Peterson Motorsports și Chevrolet, potrivit unui anunț al constructorului britanic. Încă sub contract cu McLaren, Fernando Alonso ar putea avea o nouă șansă la câștigarea cursei Indianapolis 500 cu ajutorul noii echipe Arrow McLaren Racing SP.

Pe fondul unor performanțe solide în prima jumătate a sezonului din Formula 1, britanicii de la McLaren se pregătesc să abordeze competiția IndyCar de anul viitor cu un plan ambițios.

Constructorul a anunțat un sezon complet în IndyCar 2020, pentru prima dată din 1979 încoace. Potrivit Reuters, McLaren va avea un parteneriat cu Arrow Schmidt Peterson Motorsports și Chevrolet.

Noua echipă Arrow McLaren Racing SP va fi condusă de Gil de Ferran, directorul sportiv al McLaren Racing și fost câștigător al Indianapolis 500. Încă sub contract cu McLaren, Fernando Alonso ar putea avea o nouă șansă la câștigarea celebrei curse americane, desi spaniolul nu s-a arătat interesat de un sezon complet în IndyCar.

Șeful McLaren, Zak Brown, a declarat că noua echipă din IndyCar ar putea veni la Indianapolis cu o a treia mașină doar în cazul în care Alonso își dorește acest lucru.

Via Reuters