Logo-ul Volkswagen va putea fi admirat din nou în WRC: nemții pregătesc un Polo GTI R5

de Cornel Șocariciu
Marti, 07.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat prima schiță cu viitorul Polo GTI R5. Modelul destinat raliurilor va debuta în a doua jumătate a anului viitor și va putea fi utilizat atât în competițiile naționale și regionale, cât și în cadrul grupei WRC2.

După ce a cucerit patru titluri în cadrul Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), Volkswagen a decis să se retragă din această aripă a motorsportului. Acest lucru s-a întâmplat la finalul anului trecut, dar se pare că producătorul german nu a oprit complet programul destinat raliurilor.

Astăzi, Volkswagen a publicat o primă schiță cu viitorul Polo GTI R5. Modelul este destinat atât clasei WRC2, cât și competițiilor regionale și naționale. Conform oficialilor Volkswagen, noul Polo GTI R5 are la bază cea de-a șasea generație a modelului de stradă și ar urma să fie disponibil pentru comandă începând cu a doua jumătate a anului viitor. Procesul de dezvoltare a demarat încă de la începutul lui 2017, iar primele teste vor avea loc până la finalul anului curent.

François-Xavier Demaison, părintele modelului Polo R WRC, este omul care a stat în spatele noului proiect Polo GTI R5.

"Prin Polo GTI R5 sperăm să transferăm cu succes experiența acumulată în cei patru ani în care am câștigat titlul în WRC către clienții privați.

În același timp dorim să oferim o mașină de top care poate fi folosită atât în campionatele naționale, cât și în WRC", a declarat Sven Smeets, directorul departamentului de motorsport din cadrul Volkswagen.

Viitorul Volkswagen Polo GTI R5 va miza pe un motor de 1.6 litri cu patru cilindri de 270 de cai, pe un sistem de tracțiune integrală și pe o transmisie secvențială cu cinci trepte. Toate aceste elemente se supun regulamentului impus de FIA pentru clasa R5.

Comentarii (1)

  • Hait! Am ajuns sa admiram logo-uri.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru