Extreme E Series, competiția de off-road cu vehicule electrice, va debuta în 2021: organizatorii au pregătit 5 etape

de Cornel Șocariciu
Marti, 17.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizatorii Extreme E Series, competiția de off-road cu mașini electrice, au publicat calendarul sezonului inaugural. Competiția va debuta în 2021 și va include cinci etape care se vor desfășura în regiunile puternic afectate de încălzirea globală.

Extreme E Series este o competiție de off-road care se va desfășura exclusiv cu mașini electrice. Organizatorii au anunțat că primul sezon al Extreme E Series va avea loc în 2021, iar pentru sezonul inaugural aceștia au pregătit un calendar cu cinci etape.

Prima etapă se va desfășura între 22 și 24 ianuarie în Senegal. În luna martie, caravana Extreme E Series se mută în Arabia Saudită, iar în luna mai, concurenții ajung în Nepal. În luna august, fanii vor putea urmări SUV-urile electrice în Groenlanda, în timp ce ultima etapă va avea loc în luna octombrie în Brazilia.

"Am pregătit cinci etape care se vor desfășura în zone puternic afectate de încălzirea globală. Astfel vom putea arăta tuturor ce se întâmplă acum cu planeta", a declarat Alejandro Agag, fondatorul Extreme E Series.

Primul sezon al competiției va include doar 12 concurenți, iar formatul este asemănător cu cel din Rally Cross. Cei 12 concurenți sunt împărțiți în două grupe.

În urma unei etape de tip Head to Head, primii patru piloți din fiecare grupă vor ajunge în sferturi. Sfeturile de finală, semifinalele și finala vor avea un format de tip knockout (câte doi concurenți în fiecare manșă, iar câștigătorul trece în runda următoare).

Fiecare traseu pregătit de organizatori ar urma să aibă o lungime cuprinsă între 6 și 10 kilometri, iar pe parcursul acestuia vor fi introduse porți virtuale pe care concurenții vor fi obligați să "le bifeze".

În perioada următoare, reprezentanții Extreme E Series vor anunța echipele și concurenții care s-au înscris în primul sezon al competiției. 

Comentarii (1)

  • ecosportivu
    a-gag nu e chiar comic si a uitat sa spuna ca tinuta e-spectatorilor va fi obligatorie la nudul gol din cauza incalzirismului global
    mai ales in senegal si la arabetii sauditi unde caldurile au venit de curand acum 2-3 milioane de ani
    18 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru