Citroen prezintă noul C3 R5: modelul dedicat raliurilor debutează la final de noiembrie

de Cornel Șocariciu
Joi, 09.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a publicat prima imagine cu viitorul C3 R5, model dedicat raliurilor. Mașina va putea fi admirată în premieră la finalul lunii noiembrie, iar debutul comercial va avea loc în prima jumătate a anului viitor.

Zilele trecute, Volkswagen publica prima schiță oficială cu viitorul Polo GTI R5, un model dedicat raliurilor care va fi disponibil începând cu a doua jumătate a anului viitor. Astăzi, Citroen, constructorul care anul acesta a avut un parcurs mai puțin bun în cadrul Campionatului Mondial de Raliuri, a publicat prima imagine oficială cu viitorul C3 R5.

Dezvoltarea noului model se apropie de final, iar până în acest moment, piloți de top precum Stephane Lefebvre și Craig Breen au parcurs mai bine de 4.000 de kilometri la volanul lui C3 R5. Conform oficialilor Citroen, noul produs va fi disponibil începând cu prima parte a anului viitor.

Cu toate acestea, fanii constructorului francez vor putea admira noul C3 R5 în cadrul Rallye du Var (23 - 26 noiembrie), ultima etapă din cadrul Campionatului de Raliuri din Franța. Un exemplar C3 R5 va avea rol de mașină de deschidere și va purta numărul 0. Comenzile modelului francez vor fi operate de Yoann Bonato, pilot care a devenit matematic campion în cadrul campionatului din Hexagon.

Noul Citroen C3 R5 va folosi un motor de 1.6 litri turbo, iar resursele vor fi transmise prin interemediul unui sistem de tracțiune integrală și cu ajutorul unei transmisii secvențiale cu cinci rapoarte.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru