Carlos Sainz se impune în Raliul Dakar 2020. Românul Mani Gyenes câștigă categoria Malle Moto, dedicată riderilor fără asistență tehnică

de Cornel Șocariciu
Vineri, 17.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Sainz a câștigat ediția din acest an a Raliului Dakar și își trece în cont a treia victorie în cea mai dură competiție de rally-raid din lume. Riderul român Mani Gyenes se impune în categoria Malle Moto. Și Mani ajunge la a treia victorie în Dakar după cele din 2011 și 2015 la clasa Maraton.

A 42-a ediție a Raliului Dakar, cea mai dificilă competiție de rally raid din lume, a luat sfârșit. La finalul celor 12 etape, cel mai bun timp al clasei Auto a fost înregistrat de Carlos Sainz (Mini John Cooper Works Buggy).

Astfel, pilotul spaniol (dublu campion mondial în WRC) își trece în cont a treia victorie în Dakar cu al treilea producător. În 2010, Sainz a câștigat concurând cu Volkswagen Race Touareg, iar în 2018 s-a impus la volanul unui Peugeot 3008 DKR Maxi.

Pe locul secund al ediției din Arabia Saudită a încheiat Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing), în timp ce pe ultima treaptă a podiumului a urcat Stephane Peterhansel (JCW X-Raid Team).

Românul Mani Gyenes s-a impus la categoria Malle Moto, cea dedicată riderilor care nu beneficiază de asistență tehnică. Despre Malle Moto se spune că este cea mai dură categorie din Dakar. Riderul român reușește astfel să își treacă în cont a treia reușită în Dakar. În 2011 și 2015, riderul român s-a impus în categoria Maraton (pe parcursul competiției riderii pot schimba doar anumite componente ale motocicletei).

Americanul Ricky Brabec s-a impus în clasamentul general dedicat clasei Moto, în timp ce Ignacio Casale obține cel mai bun timp în cadrul categoriei Quad. 

Rusul Andrey Karginov (Kamaz-Master) s-a impus în categoria dedicată Camioanelor, iar producătorul Kamaz își trece în cont a 17-a victorie în Dakar.

Comentarii (5)

  • Victoria lui Mani Gyenes este un lucru formidabil! De fapt este adevărata cursa Dakar. Este mult mai simplu sa ai un staff de 50 de mecanici care sa-ti repare si sa-ti regleze mașinăria in fiecare zi.
    12 0
  • Felicitari Mani !
    In sfarsit s-a intamplat.
    9 0
  • Care roman?Ca a participat pt. Romania,asta nu-l face roman,stimati redactori.
    0 7
  • daniro
    @Orban
    Este cetatean roman si este din Satu Mare.
    6 0
  • @Orban

    si tu dc ai buletin de Romania poti sa fii Uzbeg ...
    depinde ce alegi ...

    El se declara Roman nicidecum altceva la ce ta gandesti tu ...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru