Campionatului Mondial de Raliuri 2018: transmisie live de pe toate probele speciale și calendarul sezonului

de Cornel Șocariciu
Joi, 11.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Campionatul Mondial de Raliuri 2018 se apropie de start. Organizatorii vor transmite în direct fiecare probă specială, iar echipele au prezentat mașinile cu care vor concura în 2018.

Noul sezon al Campionatul Mondial de Raliuri se apropie de start. Cu ocazia Autosport International Show din Birmingham, WRC Promoter, compania care deține drepturile comerciale a făcut un anunț extrem de important.

Începând cu noul sezon, fanii vor putea urmări în direct fiecare probă specială a fiecărei etape. Serviciul se numește WRC All Live și este disponibil pe site-ul WRC Plus. Prețul abonamentului este de 8.99 euro/lună sau 89.99 euro/an.

În plus, oficialii WRC Promoter spun că fanii vor putea urmări startul festiv, festivitatea de premiere, conferințele de presă și chiar și sesiunea de autografe. Elicoptere, drone, camere fixate pe marginea probelor speciale și camere amplasate în mașinile de concurs vor oferi imagini de pe fiecare probă specială. Echipa de producție o să aibă în componență peste 100 de persoane. Tot cu ocazia Autosport International Show, echipele care se vor duela în noul sezon din WRC au prezentat mașinile de concurs.

Kris Meeke conduce echipa Citroen

Și anul acesta Citroen o să mizeze pe serviciile lui Kris Meeke. Acesta este singurul pilot care are în program un sezon complet. Poziția în clasamentul general pe echipe o să fie consolidată de tânărul Craig Breen. Acesta o să fie angrenat în 10 dintre cele 13 etape ale noului sezon.

Sebastien Loeb o să fie angrenat în echipa Citroen. Francezul a programat trei etape: Mexic, Corsica și Spania. Cel de-al treilea Citroen C3 WRC o să fie pilotat de Khalid Al Qassimi. Conform declarațiilor făcute de francezi, acesta o să fie prezent în doar câteva etape din sezonul viitor.

Al doilea sezon pentru Toyota Yaris WRC

Toyota a revenit în 2017 în Campionatul Mondial de Raliuri. Echipa condusă de Tommi Makinen s-a descurcat admirabil și a reușit să câștige două dintre cele 13 etape ale sezonului. Spre deosebire de anul trecut, Toyota Gazoo Racing WRT renunță la serviciile lui Juho Hanninen și mizează pe talentul lui Ott Tanak (ex M-Sport). În continuare, liderul Toyota Gazoo Racing WRT este Jari-Matti Latvala, iar tânărul Esapekka Lappi completează echipa. 

Hyundai vrea campionatul alături de Thierry Neuville și Andreas Mikkelesen

Hyundai a avut un sezon bun în 2017, însă problemele de fiabilitate au dus la ratarea obiectivelor. Thierry Neuville și Andreas Mikkelesen sunt armele cu care Hyundai vrea să cucerească titlul pe echipe în 2018. Cei doi piloți vor lua startul în toate cele 13 etape, în timp de Dani Sordo și Hayden Paddon vor împărți mașina cu numărul 6 de concurs.

"Chiar dacă nu am obținut titlul în sezonul trecut, au existat motive de sărbătoare.

Cele patru victorii obținute ne oferă o motivație reală pentru anul 2018. Am reușit să devenim mai puternici cu fiecare sezon", a declarat Neuville.

M-Sport primește și mai mult ajutor din partea Ford

Ford a anunțat că în 2018 o să ofere și mai mult sprijin tehnic și financiar pentru echipa M-Sport. Echipa condusă de Malcolm Wilson este deținătoarea titlului din 2017. M-Sport va miza și 2018 pe experiența lui Sebastien Ogier. Echipa o să fie susținută în lupta pentru clasamentul general de tânărul Elfyn Evans.

"Ne bucurăm de această relație fantastică pe care am avut-o cu Ford de-a lungul anilor și este excelent să vedem că acest sprijin va crește în 2018, când avem ca țintă apărarea titlurilor obținute sezonul trecut", a declarat Malcolm Wilson, director M-Sport.

Campionatul Mondial de Raliuri: calendar 2018

Data Etapă
25-28 ianuarie Monte Carlo
15-18 februarie Suedia
8-11 martie Mexic
5-8 aprilie Corsica
26-29 aprilie Argentina
17-20 mai Portugalia
7-10 iunie Sardinia
26-29 iulie Finlanda
16-19 august Germania
13-16 septembrie Turcia
4-7 octombrie Țara Galilor
25-28 octombrie Spania
15-18 noiembrie Australia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru