Campionatul Național de Raliuri: Simone Tempestini a câștigat Raliul Brașovului

Publicat luni, 26.03.2018 18:31 de Cornel Șocariciu, Foto: Szabo Attila

Echipajul format din Simone Tempestini și Sergiu Itu a câștigat Tess Rally Brașov, prima etapă a Campionatului Național de Raliuri.

În perioada 23 - 25 martie s-a desfășurat prima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2018 (CNRD). Întrecerea a avut loc în județul Brașov, iar la start au fost prezente 90 de echipaje. Dintre acestea, 16 echipaje s-au înscris în cadrul Campionatului Național de Raliuri 2, iar 4 au concurat în cadrul Campionatului Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice.

Prima etapă a CNRD a fost câștigată de echipajul format din Simone Tempestini și Sergiu Itu. Cei doi s-au aflat la bordul unui Citroen DS3 R5. Pe locul al doilea a terminat echipajul Bogdan Marișca - Sebastian Itu (Ford Fiesta R5), iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Valentin Porcișteanu - Dan Dobre (Skoda Fabia R5).

La startul etapei de sub Tâmpa s-a aflat și multiplul campion național Constantin Aur. Acesta a pilotat un Skoda Fabia R5 și a terminat Raliul Brașovului pe poziția a cincea. 

Întrecerea pe echipe a fost câștigată de Napoca Rally Academy. Pe locul secund a încheiat echipa DTO Tellur Rally Team, iar ultima poziție a podiumului a fost ocupată de Omega Rally Team.

Clasa 3 a fost adjudecată de Manu Mihalache (Mitsubishi Lancer Evo IX), în timp ce Clasa 5 și grupa dedicată mașinilor cu tracțiune față a fost câștigată de Adrian Teslovan (Citroen DS3 R3T Max). Raul Badiu (Suzuki Swift) s-a impus în Cupa Suzuki și în cadrul Clasei 9, în timp ce Cupa Dacia a fost câștigată de Dragoș Popa.

Raliul Brașovului: rezultate finale

  • mircea badea, marţi, 27.03.2018 14:34

    hmm. intr-o tara de piloti ne bate un strain?! si cu citroen?!!

  • mircea, marţi, 27.03.2018 15:04

    @mircea badea Simone Tempestini are cetățenie română. E român de origine italiană. Deci nu "străin". Iar Citroen are 9 titluri în WRC.

  • c, marţi, 27.03.2018 21:32

    Pana la Simone au mai ”batut” si altii: Francois Delcour, Gergo Szabo, Jarkko Miettinen... toti campioni nationali la noi in tara cu victorii detasate si incontestabile ... sa fim multumiti ca anu trecut a castigat BOGDAN MARISCA... dupa ceva vreme...