Campionatul Mondial de Raliuri 2020: constructorii au prezentat mașinile și echipajele cu care atacă cele 14 raliuri ale sezonului

de Cornel Șocariciu
Luni, 13.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
M-Sport Ford, Toyota și Hyundai sunt cele trei echipe care se vor duela în 2020 în Campionatul Mondial de Raliuri. Constructorii au prezentat echipajele și mașinile cu care vor concura în cele 14 runde pregătite pentru acest sezon.

Constructorii implicați în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) au prezentat mașinile și echipajele cu care vor ataca cele 14 etape din calendarul pregătit pentru acest sezon.

Anul acesta, pe lista noutăților se află etapele din Kenya, Noua Zeelandă și Japonia, în timp ce raliurile din Corsica, Spania și Australia părăsesc calendarul WRC.

Din păcate, la finalul anului trecut, oficialii Citroen au anunțat că se retrag din WRC, ceea ce înseamnă că lupta pentru titlu se dă între M-Sport Ford, Toyota și Hyundai.

M-Sport Ford în WRC 2020

Anul acesta, M-Sport Ford, echipa lui Malcom Wilson, va miza pe trei echipaje. Britanicii vor încerca să câștige titlul cu ajutorul următoarelor echipaje: Esapekka Lappi - Janne Ferm, Teemu Suninen - Jarmo Lehtinen și Gus Greensmith - Elliott Edmondson.

Conform programului publicat de M-Sport, Lappi și Suninen vor face un sezon complet, în timp ce Greensmith va concura în 9 etape (Monte-Carlo, Mexic, Argentina, Portugalia, Sardinia, Finalanda, Turcia, Germania și Țara Galilor).

Anul trecut, Suninen și Greensmith au concurat sub culorile M-Sport Ford, în timp ce Lappi a pilotat pentru Citroen. Decizia francezilor de a părăsi programul din WRC a fost cea care a dus la apariția acestui transfer.

Și în acest an, echipa înființată de Malcolm Wilson va fi condusă de tânărul Richard Millener.

"Filozofia noastră a fost întotdeauna orientată către promovarea tinerelor talente, iar Esapekka, Teemu și Gus sunt trei tineri capabili să stabilească rezultate bune", a declarat Wilson.

Toyota în WRC 2020

În 2019, Toyota a mizat pe serviciile piloților Ott Tanak, Jari-Matti Latvala și Kris Meeke.

În urma "trasferurilor" realizate în această iarnă, Jari-Matti Latvala și Kris Meeke rămân în afara actualului sezon din WRC, în timp ce Ott Tanak va concura pentru Hyundai.

Astfel, în 2020, Toyota propune trei echipaje noi. La startul sezonului vom vedea următoarele echipaje: Sebastien Ogier - Julien Ingrassia, Elfyn Evans - Scott Martin și Kalle Rovanpera - Jonne Halttunen.

"Sunt mulțumit de echipajele pe care le vom avea la startul noului sezon. Cred că avem o echipă echilibrată cu care vom putea ataca și mai multe titluri în 2020", a declarat Tommi Makinen, directorul sportiv al echipei Toyota.

Sebastien Ogier (câștigător al WRC de șase ori) a concurat în 2019 pentru Citroen, în timp ce Elfyn Evans a renunțat la colaborarea cu M-Sport pentru a merge în echipa niponă. Kalle Rovanpera, finlandezul în vârstă de doar 19 ani, va debuta în acest an în categoria principală a Campionatului Mondial de Raliuri. În 2019, Rovanpera a devenit campion în cadrul categoriei WRC2 Pro alături de Skoda.

Hyundai în WRC 2020

Hyundai s-a impus în 2019 în clasamentul constructorilor, iar pentru acest an a pregătit patru echipaje de top. Asiaticii vor veni la start alături de Thierry Neuville - Nicolas Gilsoul, Ott Tanak - Martin Jarrveoja, Dani Sordo - Carlos del Barrio și Sebastien Loeb - Daniel Elena.

Neuville și Tanak vor avea un sezon complet, în timp ce Sordo și Leob vor împărți a treia mașină.

Pentru moment, reprezentanții Hyundai încă nu au anunțat și etapele în care îl vom putea vedea anul acesta pe Loeb (câștigător al WRC de nouă ori). 

"Avem una dintrele cele mai bune echipe din acest sezon și abia aștept să văd ce ne rezervă anul", a declarat Andrea Adamo, directorul sportiv al echipei Hyundai.

Calendarul Campionatului Mondial de Raliuri 2020

Data Etapă
23-26 ianuarie Monte Carlo
13-16 februarie Suedia
12-15 martie Mexic
16-19 aprilie Chile
30 aprile-3 mai Argentina
21-24 mai Portugalia
4-7 iunie Italia
16-19 iulie Kenya
6-9 august Finlanda
3-6 septembrie Noua Zeelandă
24-27 septembrie Turcia
15-18 octombrie Germania
29 octombrie-1 noiembrie Marea Britanie
19-22 noiembrie Japonia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru