BMW continuă testele cu M8 GTE: modelul bavarezilor și-a încordat mușchii pe circuitul de la Daytona

Publicat vineri, 08.12.2017 12:33 de Cornel Șocariciu

BMW continuă testele cu noul M8 GTE. De această dată, proaspătul model dezvoltat de nemți a fost testat și îmbunătățit pe circuitele din SUA.

BMW a prezentat noul M8 GTE cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt. Modelul de competiție dezvoltat de constructorul german a fost gândit pentru a concura în viitorul sezon al Campionatului Mondial de Anduranță. Dar până la debutul din 2018, inginerii și piloții BMW au mers în SUA pentru a o serie de teste.

Nemții au început aventura cu un test privat în Homestead, Florida, iar mai apoi au ajuns pe circuitul de la Daytona. John Edwards și Connor De Phillippi au fost piloții care, de fiecare dată, s-au aflat la comenzile lui M8 GTE.

În urma programului de teste, BMW a reușit să aducă modificări și să facă reglaje fine în ceea ce privește performanța lui M8 GTE, aerodinamica și electronica. Constructorul german își dorește ca noul M8 GTE să fie angrenat atât în cadrul IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) din American de Nord, cât și în Mondialul de Anduranță. Debutul pe circuit va avea loc în cadrul Cursei de 24 de ore de la Daytona din luna ianuarie 2018.

BMW M8 GTE folosește un motor V8 de 4.0 litri care este capabil să ofere peste 500 de cai putere. Resursele acestuia sunt valorificate prin intermediul unei transmisii secvențiale cu șase trepte.