BMW a câștigat cursa de debut a sezonului în Formula E la prima participare în competiție: "Este pur și simplu incredibil!"

de Daniel Popescu
Luni, 17.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a obținut victoria în prima cursă a sezonului în Formula E desfășurată în Arabia Saudită, la prima participare din istorie în competiția de monoposturi electrice.

Al cincilea sezon al competiției de monoposturi electrice Formula E a debutat la sfârșitul săptămânii trecute în Arabia Saudită, pe circuitul de la Ad Diriyah.

În ciuda faptului că se află la debutul absolut în competiție, BMW a reușit să obțină pole position-ul și victoria prin Antonio Felix da Costa. Portughezul a fost lider în prima parte a cursei, înainte de a fi depășit de Jean-Eric Vergne (DS Techeetah) în turul 14, la capătul unui duel echilibrat desfășurat pe parcursul unui tur.

Ulterior, da Costa a fost depășit și de Andre Lotterer (DS Techeetah), însă ambii piloți DS Techeetah au fost penalizați pentru nerespectarea regulamentului în privința cantității maxime de energie pe care o pot folosi. Astfel, da Costa a redevenit lider în turul 24 și a trecut primul linia de sosire în fața lui Vergne și a lui Jerome d'Ambrosio.

"Este o zi grozavă pentru mine, pentru BMW și pentru întreaga echipă. A meritat tot efortul și multe mulțumiri celor care au jucat un țol în aceata victorie, dar avem multă treabă.

Vergne a fost incredibil de rapid", a declarat da Costa.

La rândul său, Jens Marquardt, directorul de motorsport al BMW, este entuziasmat de performanța obținută.

"Prima cursă pentru BMW, primul pole position, prima victorie. Este pur și simplu incredibil. Sunt mândru de întreaga echipă și nu putea fi un mod mai bun de a încheia anul 2018 în sporturile cu motor", a precizat el.

Următoarea cursă de Formula E va avea loc în 12 ianuarie la Marrakech (Maroc).

Via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru