Audi a prezentat noul monopost de Formula E: Lucas di Grassi și Daniel Abt vor concura pentru nemți și în sezonul 2018/2019

de Cornel Șocariciu
Joi, 04.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
E-tron FE05 este numele noului monopost electric pregătit de Audi pentru sezonul 2018/2019 din Formula E. Lucas di Grassi, campionul sezonului 2016/2017, și Daniel Abt sunt cei doi piloți care vor concura pentru echipa Audi Sport ABT Schaeffler.

În ultimii ani, Formula E, competiția de monoposturi electrice, a început să atragă din ce în ce mai mulți constructori auto. Audi este unul dintre producătorii care a pus bazele acestui campionat, iar acum, nemții prezintă monopostul pentru sezonul 2018/2019.

La comenzile noului e-tron FE05 îi vom vedea tot pe Lucas di Grassi și Daniel Abt. Cei doi piloți au debutat în Formula E încă din primul sezon (2014/2015). Brazilianul a reușit să câștige titlul în sezonul 2016/2017, iar anul acesta a încheiat campionatul pe locul secund. Totodată, titlul pe echipe în sezonul 2017/2018 a fost câștigat de Audi Sport ABT Schaeffler, nemții reușind să pună punct supremației Renault E.Dams (francezii s-au impus în primele trei sezoane).

Începând cu acest an, fiecare cursă dureză 45 de minute, iar piloții nu vor mai fi nevoiți să intre la boxe pentru schimbarea materialului de concurs. Toate monoposturile sunt standard și sunt dezvoltate de francezii din cadrul Spark Racing Technology, iar bateriile sunt și ele standard și sunt furnizate de McLaren.

Conform regulamentului, echipele pot aduce modificări la nivelul trenului de rulare și la nivelul software-ului dedicat.

Regulamentul spune că în timpul calificărilor, monoposturile pot dezvolta 340 de cai putere. În timpul cursei, puterea va fi limitată la 272 de cai, iar din sezonul viitor apar și "Activation Zones". Pe aceste sectoare, piloții vor putea utiliza un mod care oferă până la 306 cai putere. Totodată, fanii Formulei E pot vota pilotul favorit prin intermediul FanBoost. Câștigătorul va primi pentru o anumită perioadă de timp un plus de putere (340 CP).

Masa minimă a unui monopost de Formula E este de 900 de kilograme (cu tot cu pilot), iar accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3.1 secunde. Viteza maximă se oprește în jurul valorii de 240 km/h. Noul sezon de Formula E aduce și o modificare importantă la nivelul siguranței: toate monoposturile vor integra elementul de protecție Halo, similar cu cel întâlnit în Formula 1. 

Sezonul 2018/2019 începe în 15 decembrie cu etapa din Ad Diriyah (Arabia Saudită) și va include 13 curse în 12 orașe mari.

Comentarii (1)

  • unul sau altul
    Seamana cu un LMP2 (de la LeMans)..
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru