Aston Martin lansează noul Vantage GTE: motor V8 biturbo și elemente aerodinamice speciale

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 22.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a publicat primele imagini cu viitorul Vantage GTE. Modelul destinat circuitelor va putea fi admirat în cadrul Campionatului Mondial de Anduranță.

În cursul zilei de ieri, Aston Martin a prezentat noua generație Vantage. La scurt timp, britanicii au venit și cu primele imagini și informații despre noul Vantage GTE. Modelul destinat circuitelor a fost dezvoltat conform reglulamentului FIA și va putea fi admirat în cadrul Campionatului Mondial de Anduranță.

Procesul de producție a demarat în luna mai, iar testele cu noul Aston Martin Vantage GTE au început în luna august. Până acum, modelul constructorului britanic a parcurs 13.000 de kilometri și a fost supus și unui test de anduranță: 30 de ore pe Circuito de Navarra, Spania.

Spre deosebire de versiunea de stradă, Aston Martin Vantage GTE promite un propulsor revizuit, elemente aerodinamice noi și elemente de siguranță specifice mașinilor de clasă GTE. Pentru moment, oficialii constructorului britanic nu au oferit detalii cu privire la performanțele motorului V8 biturbo. Pe varianta de stradă, unitatea produce 510 cai putere la 6.000 rpm și 685 Nm între 2.000 și 5.000 rpm.

Aston Martin a lucrat alături de specialiștii din cadrul Alcon pentru dezvoltarea sistemului de frânare.

Suspensiile au fost proiectate împreună cu Ohlins, iar Michelin oferă anvelopele necesare.

Comentarii (2)

  • Bai frate... zici ca a ratat un viraj si a luat bordura in plin/direct in bot...

    Sau ca au reinventat masina de tuns iarba cu grila aia din fata...

    Stiu ca suna urat ce zic, dar chiar sunt desumflat... o spune un fan al marcii... bine ca ramne varianta DB11... sper sa nu o strice si pe asta...
    Si ce ma mai vedeam si eu intr-una d-asta... haaat-haaat, peste ceva ani evident...

    Acuma totu e chestie de gust, nu dati cu pietre...
    8 3
  • @c- total de acord. Cea mai urata fata de Aston din istorie. Daca spatele si profilul sunt reusite, fata arata a kit car facut pe genunchi intr-un garaj. Foarte dezamagit.
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru