Alonso: "Obiectivul este să luptăm pentru podiumuri în a doua parte a sezonului"

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso speră să câştige puncte cu regularitate în sezonul 2016 şi să ajungă în ipostaza de a lupta pentru podiumuri în a doua parte a campionatului.

Fernando Alonso este încrezător că McLaren va avea parte de un sezon mai bun decât cel anterior, ca urmare a progreselor înregistrate de Honda în privinţa motorului.

Dublul campion mondial îşi propune să ajungă în ipostaza de a lupta pentru podiumuri în a doua parte a campionatului, însă admite că misiunea nu va fi deloc una simplă.

"Pentru acest an, obiectivul este să fim des în puncte. În fiecare cursă trebuie să fim pe podium, iar apoi să luptăm pentru podiumuri în a doua jumătate a sezonului. Suntem mulţumiţi de cum am început, dar ştim că rivalii sunt puternici, aşa că trebuie să muncim din greu. Suntem într-o poziţie mai bună, dar nu acolo unde vrem să fim. Nu suntem atât de puternici acum, dar ştim ce trebuie să schimbăm", a declarat el.

Urmareste Automarket
Contractul lui Alonso cu McLaren expiră la sfârşitul sezonului 2017, iar continuarea carierei în Formula 1 va depinde de efectele noului regulament tehnic pregătit pentru anul viitor.

"Am un contract până la sfârşitul lui 2017 şi aceasta este perioada minimă în care voi fi la McLaren.

În 2017 regulamentul se schimbă foarte mult, monoposturile vor fi foarte diferite, cu cinci secunde mai rapide. Aşa că voi pilota în 2017, voi vedea cât de mult mă bucur să pilotez aceste maşini şi voi lua decizia dacă voi mai sta câţiva ani sau mă voi opri", a adăugat el.

Via F1

Comentarii (18)

  • Unde dispoar stirile cu comentarii despre cine cumpa drepturile F1 in Romania? Au fost pe site si acum nu mai sunt. Este chiar asa un subiect tabu?
    12 0
  • GrosJan
    "Aşa că voi pilota în 2017, voi vedea cât de mult mă bucur să pilotez aceste maşini şi voi lua decizia dacă voi mai sta câţiva ani sau mă voi opri"

    adica daca nu-i vin masinile pe stilul sau de pilotaj, pa pa F1
    6 6
  • iar stiri cu alonso? pai stati asa sa ajunga macar pe podium
    5 11
  • GrosJan
    Problema cu stilul de pilotaj nu e la Alonso, el cred ca-i cel mai adaptabil. Vom vedea anul asta cum se adapteaza altii care declara ca vor sa fie campioni dar au fost umiliti la Red Bull de coechipier.
    10 7
  • Mercedes
    Pentru Mclaren un obiectiv va ramane clasarea in Q3 si apoi in puncte. Si sa dezvolte motorul ca sa-l pregateasca pentru 2017 cand au o sansa.
    5 0
  • Iar au inceput astia sa vorbeasca sa nu se afle in treaba.
    Mai bine sa treaca linia de sosire, dupa aia sa se gandeasca la podiumuri.
    5 1
  • GrosJan
    lol, tu confunzi obisnuirea cu o anumita masina cu adaptabilitatea. Pur si simplu un anumit stil de pilotaj merge mana in mana cu un anumit tip de masina si ies timpi buni. Daca n-ai stilul potrivit pentru o anumita masina cum il adaptezi? Il schimbi? Pai atunci nu mai e tot stilul ala doh ...
    Dar:
    1) un pilot nu-si schimba stilul
    2) chiar daca ar incerca sa faca altceva:
    2.1) tot ar fi mai rapid cu propriul stil aplicat natural nu fortat
    2.2) propriul stil si-ar baga nasul neinvitat cand si cand...
    2.3) tot l-ar bate pilotul care are stilul ala potrivit de ani de zile si-l aplica natural nu fortat

    Cat despre Alonso eu zic ca a avut destul noroc in F1. A luat doua titluri cand ceilalti au avut probleme tehnice, l-a batut pe Massa "revenit" (vezi ghilimelele) dupa accident, l-a batut pe Kimi cu un material tehnic vadit nepotrivit pt Kimi. Asta se observa usor onboard cu Kimi, compari un tur pe acelasi circuit 2005 cu 2014. Inginerii au declarat si ei asta, lui Kim nu-i vine masina, masina facuta pentru Alonso cum altfel. Alonso e departe de a fi un megapilot, s-a impiedicat de un debutant, l-a cam batut Trulli si l-a batut Button. Si-s destul de sigur ca sunt si altii in F1 care ii pot pune capac. Asta e o opinie obiectiva, eu nu am idoli, nu vad pilotii dumnezei, fapte si atat.
    10 13
  • @grosajan
    esti dastept dar nu cautat. Ce debitezi tu acolo, intr-o logica stramba e chiar numa opinia ta, obiectiva asa cum pe tine te cheama Grosjan. Despre stiluri si piloti sunt personaje mai calificate care pot sa-si dea cu parerea obiectiv. Deocamdata Ferrari in era fetel este pe 2 la constructori si 3 la piloti. Cam subtire.
    6 5
  • Pe bune?Mai sunt cateva zile pana la prima cursa din acest an si inca nu stim cine transmite sau daca mai transmite cineva F1 anul asta in RO.Va rog sa ma ajutati.Daca nu pot vedea F1 la TV trebuie sa fie vre-un livestream ceva pe net.Intrebarea este unde ma pot uita la F1 anul asta?
    2 1
  • @Grosjan-esti un naiv daca tu crezi ce ai scris mai sus. Ca sa nu zic un p...st.
    4 4
  • GrosJan
    care-i partea naiva, aia cu declaratiile inginerilor lui Kimi? Dude, uita-te la F1 si atat ca atat stii
    5 4
  • GrosJan
    despre stiluri si piloti sunt personaje mai calificate care pot sa-si dea cu parerea si ghici ce? Si-au dat si zic cam ce zic si eu. Oricum o dai tot sunt mai calificat decat tine, asa ca ramane cum am stabilit
    3 3
  • ca si pana acum: t0rrente la calitate 720p / 1080p inregistrate de pe posturile britanice
    :D
    1 1
  • serban
    @Gica sky sports f1 live stream (cricfree sau crichd)
    4 1
  • serban
    @GrosJan Corect ceea ce spui tu, fără ghinioanele lui Kimi în 2005 și ale lui Schumi în 2006, Alonsita alerga și acum după primul lui titlu mondial ! Sau nu mai alerga pentru că era deja pe tușă ! Dar degeaba pui tu argumente în fața unor fanatici, ei oricum văd numai ceea ce vor să vadă și aud numai ceea ce vor să audă.
    5 8
  • serban
    @GrosJan: Ca mine de altfel, si eu vad numai ce vreau sa vad, si aud numai ce vreau eu sa aud. Deh, suntem toti... fani si nimic altceva.
    4 3
  • serban
    @serban de la 19:38 Frizezi ridicolul și prostia cu modul ăsta jegos de a te ascunde după comentariile altora. Oricum, atât te duce mintea, atât poți, atât faci ... văd că nu te doare.
    3 3
  • @Gica. Se spune ca Digi transmite din nou F1. Digisport1, duminica ora 7.00.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru