600 de cai în slujba siguranței: noul BMW M5 va fi Safety car în noul sezon Moto GP

de Mircea Meşter
Joi, 15.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație BMW M5 va intra pe circuitele acestui sezon Moto GP din postura de Safety Car. Este al 20-lea sezon consecutiv în care bavarezii oferă mașina de siguranță din Mondialul de Motociclism viteză.

BMW a prezentat oficial Safety Car-ul care va fi utilizat în noul sezon Moto GP, competiție care va începe în weekend-ul care urmează în Qatar. Este vorba de un M5 de generație nouă dotat special pentru a face față "fișei postului" din Moto GP și pe care bavarezii l-au botezat, simplu, M5 Moto GP Safety Car.

De fapt, sezonul care urmează în Moto GP este unul special pentru BMW și pentru colaborarea companiei cu organizatorii Mondialului de Motociclism viteză pentru că bavarezii se află la al 20-lea sezon în care "conduce" plutonul de motociclete părintr-o mașină de asistență dedicată. Colaborarea dintre BMW și Moto GP a început în 1999.

Modelul de bază pe care este bazat Safety Car-ul din Moto GP a fost prezentat în vara anului trecut și livrează 600 de cai și 750 Nm dintr-un motor V8 de 4.4 litri. Marea noutate a noii generații M5 este apariția unui sistem de tracțiune integrală.

BMW va pregăti 7 mașini speciale pentru acest sezon de Moto GP.

Pe lângă exemplarul M5 MotoGP Safety Car, bavarezii vor pune la dispoziția organizatorilor un M3 Moto GP Safety Car ca mașină de rezervă, dar și un M4 Moto GP Safety Car și un M2 Coupe MotoGP Safety Car, mașini pregătite pentru Ofițerul de Siguranță al fiecărei curse, respectiv pentru Directorul de Cursă. Un BMW X5 M Medical Car joacă rol de mașină medicală, iar un M6 Gran Coupe așteaptă la standuri în caz de urgență. La flota auto se adaugă două exemplare BMW S 1000 RR, motociclete din gama sport a bavarezilor.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru