A început a doua sesiune de teste de la Barcelona: Alfa Romeo, Red Bull și Ferrari luptă pentru primul loc în prima zi

de Daniel Popescu
Marti, 26.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Piloții Alfa Romeo, Red Bull și Ferrari au fost despărțiți de mai puțin de o zecime de secundă în dimineața primei zile din cadrul celei de-a doua sesiuni de teste de la Barcelona.

La numai 5 zile după prima sesiune de teste, echipele de Formula 1 au revenit pe circuitul de la Barcelona pentru ultimele pregătiri înainte de startul sezonului 2019. Dimineața primei zile de teste a stat sub semnul echilibrului, în contextul în care Alfa Romeo, Red Bull și Ferrari au fost despărțite de numai 0.062 secunde.

Cel mai bun timp a fost stabilit de Antonio Giovinazzi pentru Alfa Romeo, în timp ce Pierre Gasly (Red Bull) l-a învins pe Charles Leclerc (Ferrari).

Scuderia a înregistrat însă o defecțiune tehnică la sistemul de răcire din cauza căreia Leclerc a pierdut timp prețios în garaj. Defecțiuni tehnice au înregistrat și cei de la McLaren după ce Lando Norris a rămas blocat pe circuit și a ocupat astfel ultimul loc.

În schimb, cei de la Williams au înregistrat progrese vizibile după startul modest din prima sesiune și au terminat pe locul 6 prin George Russell.

În tot acest context, Mercedes continuă să nu impresioneze prin timpi, întrucât Lewis Hamilton a avut misiunea de a efectua doar stinturi lungi. De altfel, el a parcurs 83 de tururi și a fost învins la acest capitol dar de Kevin Magnussen, care s-a retras la boxe după 84 de tururi.

A doua sesiune de teste de la Barcelona se va încheia vineri.

Via F1

Comentarii (8)

  • Florin F1
    Pana la urma Norris pe ce gume a facut turul rapid de 1.17 ca exista 2 variante pe diferite site-uri : C4 sau C5 ?
    Ca daca a fost pe C4 nu e rau deloc daca luam in calcul ce a aratat McLaren in ultimii 4 ani
    4 1
  • McLada campioana constructorilor 2019 ! Alonsita campionul pilotilor 2019 ! Uuuups, am spus Alonsita ? Scuze, am uitat ca a ales altceva ...
    1 16
  • @!!!, o "Alonsita" ce a știut să meargă pe principiul "privește spre lumină și umbrele vor rămâne în urma ta", astfel lăsându-vă și pe voi c....cioşii să aveți cojmaruri cu el zile și nopți. Cred că n-o să muriți de bătrânețe, foame sau lipsă de sănătate ci de "boala" asta mintală. Pe cât e de corect să spui că dacă nu exista lumină nu știam ce e întunericul, dacă nu era căldură nu exista înghețul, dacă nu exista dreptul nu știam ce-i stângul s.a.m.d., pe atât e de corect că dacă omul ăsta nu era de valoare nu apăreau atâția ca voi cu atâtea și asemenea critici.
    16 1
  • The Dot
    @Florin F1: Timpul lui Norris a fost facut pe C4, dupa doua tururi de incalzire, tur rapid facut... in ultima ora din prima zi de teste, adica astazi. Si 10 minute mai tarziu masina McLaren... s-a stricat. Timpul lui Gasly a fost facut pe C3, ceva mai devreme. Ciudat nimeni nu stie despre defectiunea la sistemul de racire al celor de la Ferrari, doar Automarket.ro stie... oricum prima zi de teste s-a incheiat de mult, probabil redactorii au adormit deja...
    5 1
  • Florin F1
    Da, merci The Dot
    Stiam scenariul cu 2 tururi de incalzire, apoi turul rapid si apoi retragerea, dar nu stiam pe ce gume;
    Cu abandonul depinde ce a fost, probleme minore au cam avut toti si pana la urma e normal la inceput de sezon ,in teste, unde se forteaza maxim pe alocuri sa vada ce cedeaza; pana la urma doar Mercedes a raportat probleme strict cu motorul( presiune mica ulei) ce a trebuit inlocuit
    3 0
  • The Dot
    @21:38....deja am epigoni....ia, explica-le astora cum sta treaba cat sunt eu plecat
    1 0
  • Mercedes F1
    Mclaren au cea mai buna masina din ultimii 5 ani. Pare f rapida, cu o aerodinamica interesanta, unica. Probabil se vor bate pentru locul 4.
    2 0
  • The Dot
    Vettel deja a luat o gura din barierele de protectie de la Barcelona. Cica merg bine cu un pahar de Rioja.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru